Monday, December 6, 2010

LA PALOMA

Laupäeva õhtul saabusin YFU 6-päevaselt reisikeselt. Nimelt, külastasime Uruguay kaunemaid randu, nautisime päikest ja meeldivalt soolast ookeani. See oli nii soolane, et kui ära kuivasin, oli nahk kaetud õhukese soolakihiga. Nom-nom.
Esmaspäeva hommikul, kell 9 pidime koos oma kobinatega Tres Crucese bussiterminalis olema. Saigi alguse kolme tunnine bussisõit La Paloma poole. Bussis sõites jõudsime järeldusele, et Uruguay maastik on äääretult igav ja ainuke asi, mida vaadata on, on dulce de lechet tootvad lehmikud. Isegi palmipuukesed ei paku enam suurt huvi. Liiga harjunud nendega.
  Lehm-->piim-->dulce de leche-->paksenemine-->masendus-->enesetapp
Ööbisime hostelis, mille omanik on minu host-sugulane. Hostel oli suur, omapäraselt ilus, üpriski korralik ja hea asukohaga. Lähim rand oli väikese jalutuskäigu kaugusel, läbi tulise liiva(mu jalanõude liim sulas lahti:D) Esimese päeva veetsimegi rannas, ookeani mõnusalt suuri laineid ja päikest nautides. Teise päeva samuti.
Kolmandal päeval seadsime oma sammud(õigemini bussi) Santa Theresassse(rahvuspark) ja Punta del Diablosse. Punta del Diablos elab ligi 500-600 inimest ja enamasti on nendeks kalurid ja artesanid(ma ei mäleta, kuidas eesti keeles öelda.. nagu käsitöölised) Sealsed rannad on silmipimestavalt ilusad. Need pole küll mingid kariibimere rannad, kus vesi on helesiniselt sinine ja liiv pimestavalt valge, aga minu kui eestlase jaoks, kes pole ühelgi soojamaareisil käinud, oli see küll paradiis. Ülejäänud päeva veetsimegi sealses rannas, mängisime jalgpalli, hüppasime lainetes, sõime jäätist ja nautisime head seltskonda.
Neljapäeval läksime Cabo Poloniosse ja La Pedrerasse. Ma panen siia palju pilte nendest kohtadest, sest minu arust on üpriski võimatu sõnadega neid paiku kirjeldada.  Pildid on suvalises järjekorras, sest siia piltide laadimine on paras piin.

Punta del Diablo rand



Cabo Polonios olevas rannas oli palju ilma peadeta hülgeid vm

Tuletorni kõgrustest

YFU KIDS! LOVE YOU GUYSS!!


Koos Jorindega!


Santa Theresa rahvuspargis


Kas teile ei meenuta Harry Potteris olevaid kasvuhooneid?? ;:D

MEIE!!


üks parimaid!

Eesti tiim(wtf= :D:D)

dulce de leched:D






Kanada tüdrukuga. Sorry, päike paistis silma:D


Vähe pole siis paradiis?









veel meid.


ANNAGA!!




Yoomee, kes läheb kahe nädala pärast tagasi USAsse. Going to miss you so muchh!

Montevideo lapsed!! + Maite, kes on meie hisp. keele õpetaja+ ilmselt minu lemmik vabatahtlik üldse!


VALUS drag. Minu ja Jorinde kätetöö . mwhaha

Üpriski naise moodi ju ?


Kaunid naised koos.

Sile säär.


Reedel, meie viimasel päeval läksime viimast korda kohalikku randa ja külastasime ka kohalikku tuletorni, mille kõrgustest avanes jumalik vaade. Ja nüüd tuleb päeva(: terve selle nädala) šokeerivalt kohutav hetk: Hostelisse tagasi jõudes, avastasid paar tüdrukut, et nende rahad on kadunud. Paar saksa poissi ütlesid mulle seda ja mul oli nagu:" WTF". Läksin siis igaks juhuks ka enda rahakotti kontrollima ja üllatus-üllatus, ka minu raha oli kadunud. Seejärel tuli välja, et veel väga paljudel oli raha kadunud + ka YFU raha oli pihta pandud. Kogukaotus oli 30 000 peesot ehk 18 000 eesti krooni. Minult isiklikult varastati 800 peesot(480kr), aga paaril õpilasel olid ikka väga suured summad ja kõik olid juhtunust šokis. Varas oli üks argentiinlasest hosteli töötaja, kes reedesel päeval(sama päev, kui see juhtus) töölt lahkus. Ilmselt juhtus see siis, kui olime tuletorni külastamas ja tema siis n-ö "viis tubadest prügi välja". Tal oli ilmselt kõik läbi mõeldud: vahetusõpilased, palju sularaha ja viimane õhtu ka peale selle. Õnneks ei varastatud telefone, kaameraid ja arvuteid, sest siis oleks kahju veel suurem olnud. Raha on ju palju lihtsam varastada. Süüa saime alles kell 1 öösel, kõik olid ülinälginud ja peale sööki oli kõigil parem tuju ja pidu läkski lahti. Tantsisime kuni kella kuueni hommikul. Laupäeva õhtul jõudsin tagasi Montevideosse.


 Pühapäeval läksime Jorinde poole--> oli väike fiesta, sest 6. detsembril on Saint Nicholase päev ja selle puhul tehakse üksteisele kingitusi. Nagu " invisible friend", et saad kellegi nime ja siis teed talle kingi+ kirjutad kirja sellele inimesele ja siis teised peavad arvama, et kellele see on. Mina tegin Yoomee'le--> kinkisin Eestist toodud kõrvarõngad. Tema vahetusaasta lõppeb kohe ära, sest ta tuli ainult 4ks kuuks.  Mulle tegi Jorinde: Sain sõrmuse, küünelaki, küpsiseid ja ühe filmi. Väga emotsionaalne õhtu oli, sest Yoomee läheb ära ja Anna(tüdruk Saksamaalt) sai teada, et ta saksa isal on parem.. Sõime pitsat,  pannkooke Nutella ja šokolaaditeradega, jõime õlu(koos Jorinde perega btw) ja tantsisime.


Tegelikult pidi sellest pilt tulema, aga no.. video käib kah.
Jooksime düüünidest alla. Video on suht tagurpidi :D



 SUVI ON! Väljas on palav ja kohe jõulud. Lund pole(imelik:S:S:D)
Musid teile sinna Eestimaale!!

3 comments:

  1. See, et jalanõude liim sulas lahti, oli muidugi üle kõige:D

    ReplyDelete
  2. Tsaukiii:)
    Sinuga polegi yldse r22kinud vist vahetusaasta jooksul:(
    Igatahes on mul hea meel,et sul seal h2sti l2heb ja nii m6nus,et sul suvi on:))
    Nii, huvi p2rast kysin ka,et kus see USA tydruk Usas elab,kui sa tead muidugi?:) Ta tuleb tagasi kylmaaaaa:(.. sest mul siin Calis on isegi kylm:D selline Eesti sygis:D
    Ole tubli ja tervitused ja kallistused siit poolt !:)

    ReplyDelete
  3. See ilma peata hüljes nii jube :(

    ReplyDelete